The most common street food here is undoubtedly corns-- roasted on charcoals and eaten without adding any other spices or sauces. In Kericho town, one can run into a roasted corn vendor evey 100m or so. I bought one the other day (ksh10; US$0.15). The vending lady chose the one that was golden brown, and wrapped it neatly-- without any plastic or paper wrapping materials-- as shown in the picture below. It was delicious.
焼きもろこし
ここで最も一般的な屋台料理は焼きもろこし。炭火で焼いたものを、なにもつけずにそのまま食べる。ケリチョーでは100m歩けば、座ってとうもろこしを焼いている人にぶつかるくらい、あちこちで売っている。先日、家の近くで一本買ってみた。15ケニア・シル(17円)。売り人のお姉さんは、きつね色に焼けたものを選んで、とうもろこしの皮で器用に包んでくれた。熱々は、香ばしく歯ごたえがあって、とても美味しかった。
El maíz asado
Lo más comun de las comidas del calle aquí es el maíz tostado. Esta asado en el carbón, y se comen sin salsa ni sal. En Kericho, se puede encontrar el vendedor del maíz cada 100 metros. Yo compré uno otro día cerca de donde vivo (cuesta ksh10; US$0.15) vendedora saqué uno que estaba bien asado y lo envolvío con las hojas del maíz. El maíz tenía el color de oro y fue muy rico.
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